Kvasac univerzalni LALVIN V 1116 500gr

LALLEMAND
2.340,00  RSD (sa PDV-om)
Troškovi isporuke nisu uključeni. Cenu dostave određuje Bex Kurirska Služba na osnovu težine.
LALLEMAND
Kod proizvoda - SKU SA31919
Na zalihama

Opis

Univerzalni kvasac Lalvin V 1116 koristi se za bela, crvena i roza vina, kao i sve vrste rakija.

Odlične rezultate daje kod fermentacije voćnih kaša od šljive i jabuke prilikom proizvodnje rakije. Ima sigurnu fermentaciju.

V 1116 (K1) inače ističe svežinu karakterističnu za vina od belog grožđa. On takođe ima osobinu da zadržava arome duže u vinu nego standardni kvasci. Kada fermentira na nižim temperaturama (npr ispod 16°C) i uz pravilnu upotrebu hrane za kvasce V 1116 (K1) je jedan od većih proizvođača cvetnih estara (isoamyl acetate, hexyl acetate i phenyl ethyl acetate). Ovi estri daju sveže cvetne arome sortama velike rodnosti koje se odlikuju neutralnim aromama. Među velikim proizvođačima estera V 1116 je među najotpornijim na teške uslove fermentacije kao što su izbistrenost, niska temperatura i nizak nivo masnih kiselina pa se preporučuje za proizvodnju ’ajsvajna’’ (engl: icewine), ledenog vina, posebno kasne berbe koja se obavlja u zimskim uslovima. Može se upotrebiti za roze ili neko rasprostranjeno stono crveno vino. Nije kompatibilan sa malolaktičkim bakterijama.

Takođe se može koristiti i za sve sorte rakije.

Doziranje: 25 grama kvasca na 100 litara šire kada je u pitanju belo grožđe (izmuljano – odvojena tečnost) ili 25 grama kvasca na 100 kg kljuka kada je u pitanju crveno grožđe (izmuljano grožđe nije odvojena šira).

Za voćne rakije doziranje je u letnjem periodu je 25 gr na 100 kg voća.
Doziranje (i vrsta kvasca) za rakije ili vina od meda zavise od procenta šećera u rastvoru i kreće se od 25 do 50 grama na 100 litara rastvora.
Za pokretanje zastale fermentacije 50 gr kvasca na 100 litara tečnosti (odnosno 100 kg kljuka ili voća)NAPOMENA: Deklaracija o poreklu robe biće istaknuta na proizvodu.

Komentari

Da li imate, ili ste koristili ovaj proizvod?
Postavite komentar
m
mirko
29 dec 2016
interesujeme dali je univerzalni kvasac,v.1116,i za kominu od breskve,kasije,kruske,dunje,sljive koja je komina za rakiju.

u napred hvala.