Kvasac CROSS EVOLUTION 100gr za bela i crna vina
Opis
Namenjen je za sve neutralne bele sorte, za sorte sa aromatskim potencijalom, Chardonnay, Sauvignon Blanc. Daje aromatična vina, dobrog balansa aroma svežeg voća i vegetativnih nota. Dobra, dugačka postojanost u ustima nakon degustacije (mouthfeel). Cross Evolution oslobađa aromatski potencijal mošta, dajući belom i rose vinu dobru strukturu. Spada među najpopularnie kvascime za Chardonnay, ali i za Sauvignon Blanc kao i za druge aromatične sorte. Kao čarobnim štapićem daje vrhunska pobednička vina. Poželjna je kontrolisana temperatura fermentacije, odlično sedimentira nakon fermentacije i stvara malo pene. Optimalna temperatura vrenja 14-16 °C.
PRIMENA:
Otopiti kvasac u 10 puta većoj količini čiste vode zagrejane na 35-40°C, promešati i ostaviti 15 minuta. Promešati tako rehidriran kvasac, lagano ga ohladiti na temperaturu mošta i odmah inokulirati mošt tako rehidriranim selekcioniranim kvascem. Razlika temperature rehidriranog kvasca i mošta ne sme biti veća od 10°C, preporučuje se da temperatura mošta u vreme inokulacije ne bude niža od 15°C.
NAPOMENA: Deklaracija o poreklu robe biće istaknuta na proizvodu.