Enzim Lallzyme CUVEE BLANC 10g za belo vino
Opis
Enzim Lallzyme CUVEE BLANC može da se koristi i za svo svetlo voće (jabuka, dunja, kruška, kajsija).
Doziranje: 2 gr/100 kg grožđa (voća).
10g enzima je dovoljno za 500kg voća.
NAMENA PROIZVODA: Za maceraciju belog aromatičnog i neutralnog grožđa prilikom kontakta sa pokožicom.
EFEKAT NA VINO: Pektinaza slabijeg macerativnog potencijala daje bolju i nežniju ekstrakciju soka i brzo bistrenje posle presovanja. S obzirom na to da se radi o koncentrisanoj beta-glukozidazi, Lallzyme Cuvee Blanc će znatno povećati aromatsku kompleksnost belih vina, naročito kod sorti kao što su Sauvignon blanc, Chardonnay i Semillon.
UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rastvoriti enzim u odgovarajućoj količini vode ili šire (na primer 2g enzima u 200ml tečnosti) i dobro umešati u ostatak šire. Vreme kontakta se produžava proporcionalno ukoliko je temperatura šire/vina niža (kao i pH).
Proizvodi: LALLEMAND S.A.S. podružnica Lallemand Inc. Saint Simon, Francuska
Vrsta voća |
CUVEE BLANC |
Za kajsiju |
2 gr / 100kg |
Za krušku |
2 gr / 100kg |
Za dunju |
2 gr / 100kg |
Za jabuku |
2 gr / 100kg |
NAPOMENA: Deklaracija o poreklu robe biće istaknuta na proizvodu.