Enzim Lallzyme Fruit PL-PG 100gr - tečni enzim za voćne rakije

LALLEMAND
2.160,00  RSD (sa PDV-om)
Troškovi isporuke nisu uključeni. Cenu dostave određuje Bex Kurirska Služba na osnovu težine.
LALLEMAND
Kod proizvoda - SKU SA33448
Na zalihama

Opis

Pektolitički enzim LALLZYME FRUIT je specijalno razvijen da smanji količinu metanola u voćnim rakijama koji se izdvaja iz pektina.

Enzim Lallzyme Fruit koristi se za šljivu, kajsiju, krušku, jabuku, dunju.

LALLZYME FRUIT vrši ekstrakciju soka iz voća radi dobijanja voćnog soka ili za proizvodnju voćne rakije . Fruit je macerativni enzim koji omogućuje brzu hidrolizu rastvorljivih pektina što dovodi do većeg randmana i brzog omekšavanja voćnog kljuka kod proizvodnje voćnih rakija.
Uputstvo za upotrebu:
LALLZYME FRUIT rastvoriti u 10 – 20 puta više obične vode nego što je njegova težina (ako se koristi pumpa sa dozatorom) ili u 100 puta više vode radi ravnomernijeg doziranja ukoliko se ne koristi dozator. Prska se ravnomerno po voću tokom mlevenja voća. Ako se dodaje u ovoj fazi nije potrebno naknadno dodatno mešanje. Ako se prska po voću koje se ne melje tokom priprema za fermentaciju voće treba povremeno naknadno promešati.Preporučeno vreme delovanja je od 45 do 60 minuta na temperaturi od 15 do 20°C pre presovanja (za voće koje se presuje za sok. Preporučeno vreme delovanja se ne odnosi na voće koje će fermentirati…).

Jedna bočica je dovoljna za 1,5 - 2 tone voća.


DOZIRANJE:

VRSTA VOĆA DOZIRANJE
Dunja 80 – 120 grama na tonu voća
Jabuka 60 – 100 grama na tonu voća
Šljiva 60 – 80 grama na tonu voća
Kruška 50 – 80 grama na tonu voća
Kajsija 50 – 80 grama na tonu voća



NAPOMENA: Deklaracija o poreklu robe biće istaknuta na proizvodu.

Komentari

Da li imate, ili ste koristili ovaj proizvod?
Postavite komentar