Enzim Lallzyme EX-V 10g za crno vino
Opis
Enzim Lallzyme EX-V može da se koristi i za šljivu.
Doziranje: 2 g/100 kg grožđa (voća).
10g enzima je dovoljno za 500kg voća.
NAMENA PROIZVODA: Za maceraciju crnog grožđa u cilju dobijanja kompleksnih crvenih vina punog tela.
EFEKAT NA VINO: Enzim Lallzyme EX-V je namenjen za brzo oslobađanje polisaharida iz ćelijskog zida grožđa i ostalih unutar ćelijskih poželjnih sadržaja, za kompletno i brzo oslobađanje antocijana. Omogućuje efikasnije otpuštanje tanina i njihovo naknadno vezivanje sa antocijanima što skupa daje veću stabilnost vinu. Pomaže oslobađanje aromatskih supstanci uz istovremeno očuvanje sortnih karakteristika grožđa.
UPUTSTVO ZA UPOTREBU: Rastvoriti enzim u odgovarajućoj količini vode ili šire (na primer 2g enzima u 200ml tečnosti) i dobro umešati u ostatak kljuka.
Fermentacija pokožice na temperaturi 18-28° C / 2-8 dana doziranje 1,5 - 2 g.
Proizvodi: LALLEMAND S.A.S. podružnica Lallemand Inc. Saint Simon, Francuska
Vrsta voća |
EX-V |
|
Za šljivu |
2 gr / 100kg |
NAPOMENA: Deklaracija o poreklu robe biće istaknuta na proizvodu.