Sredstvo za bistrenje vina - Bentonit 100grx20kom
Opis
Bistrenje vina bentonitom Bentonit se koristi za taloženje proteina u vinu.
Bistrenje vina bentonitom uglavnom se vrši nešto pre drugog pretakanja vina.
Pakovanje: 100gr x 20 kom.
– 100 grama Bentostaba razmutiti u 2 litra vode i ostaviti da odstoji par sati. Zatim dobro promešati pa ostaviti da odstoji preko noći.
– Ujutru odliti višak vode a želatinoznu masu bentonita uz mućenje dodati u 100 litara vina i dobro promešati
– Ostaviti vino da stoji više dana (zavisno od vrste bentonita bistrenje počinje u roku od par dana a završava se posle tri nedelje)
– Kada se vino izbistri otočiti bistro vino tako da talog ostane na dnu
– Talog po mogućstvu profiltrirati da bi se vino iz taloga moglo upotrebiti
NAPOMENA: Deklaracija o poreklu robe biće istaknuta na proizvodu.