Refraktometar za određivanje šećera u moštu

6.330,00  RSD (sa PDV-om)
Troškovi isporuke nisu uključeni. Cenu dostave određuje Bex Kurirska Služba na osnovu težine.
Kod proizvoda - SKU MI6326 - KO31.029
Na zalihama

Opis

Za precizno određivanje šećera u moštu koristi se automatski refraktometar. 

Skale:
0 – 140 o Oe (skala za utvrđivanje koncentracije šećera u širi po OECHSLE-u)
0 – 26 o KMW Babo (skala za utvrđivanje koncentracije šećera u širi po Babo-u)
0 – 32% Brix koncentracija (skala za utvrđivanje koncentracije šećera u voću ili rastvorima)

Sasvim sigurna i jedino pouzdana metoda utvrđivanja potpune tehnološke zrelosti jest ona, kojom se utvrđuje sadržaj šećera u grožđu. Prvo merenje obavi se 10-12 dana pre berbe: ubere se 2-3 kg grožđa u raznim delovima vinograda, sa raznih strana nekoliko čokota, taj prosečan uzorak se izmulja (umatan u čistu gazu ili krpu) i u dobivenom moštu izmeri sadržaj šećera. To se ponovi još dva, tri puta (svakog trećeg dana) i kad se utvrdi da se količina šećera u moštu ne povećava, čekanja više nema, grožđe treba brati. Nekom će se činiti da se taj posao ne isplati, i da je to suvišna briga. Međutim, treba imati na umu da se dnevni prirast sadržaja šećera od početnih 0,1 % do posljednjih, vrlo sunčanih dana pred berbu u povoljnim uslovima može povećati i do 0,2 %. Uz to ne treba zaboraviti, da se tih poslednjih dana sazrevanja grožđa u njemu najviše razvijaju mirisne buketne materije (svojstvene sorti), koje daju vinu bogatstvo svih sortnih osobina (miris, okus, boja).


NAPOMENA: Deklaracija o poreklu robe biće istaknuta na proizvodu.

Informacije

SKU
MI6326 - KO31.029
Težina
0.8

Komentari

Da li imate, ili ste koristili ovaj proizvod?
Postavite komentar