Bužir za vezivanje 1kg Dolomite 2,5mm

810,00  RSD (sa PDV-om)
Troškovi isporuke nisu uključeni. Cenu dostave određuje Bex Kurirska Služba na osnovu težine.
Kod proizvoda - SKU SA36245
Na zalihama

Opis

Debljina: 2,5mm

Osnovni cilj rezidbe je obnavljanje rodnog drveta s vegetetativnim pupoljcima, razmeštaj grana tako da se nesmetano osvetljava unutrašnjost krune i lista naročito na donjim delovima voćke, a sve u zavisnosti od vrste, sorte i uzgojnog oblika. 

Voćku režemo kako bismo dobili redovnu i kvalitetnu rodnost, a učinak rezanja se poznaje po rodnosti. 

Rodnost se ne odnosi samo na rod u tekućoj godini, već na rodnost u kontinuitetu kroz čitav životni vek voćke. Najbolji meseci za zimsko orezivanje su januar i februar. Tada su voćke u fazi mirovanja. Takođe je lakše oblikovati krošnju jer tada na drvetu nema lišća. 

Sastavni deo rezidbe je i povijanje grana kako bismo grane doveli u povoljniji položaj za razvoj same biljke, lakši protok hranljivih materija, a samim tim i viši procenat rodnosti. Time se poboljšava formiranje rodnih pupova na boljim i kvalitetnijim mestima. Za povijanje se mogu koristiti razna pomagala poput vezačica, traka, plastičnih kopči ali na prvom mestu se nalazi bužir S, koji će omogućiti biljci nesmetan razvoj bez formiranja zadebljanja kore na novim granama. 

Sem navedenog, prednost se ogleda u tome da bužir S ne nanosi povrede granama koje u većini slučajeva predstavljaju "vrata" za razne prouzrokovače bolesti.  

Namenjen je za vezivanje voća (jabuke, kruške), vinograda, paradajza, krastavca. Izrađen je od kvalitetnog materijala, otporan na sve vremenske uslove.

DIMENZIJE:
Debljina: 2,5 mm
Dužina: 200 m
Težina: 1 kg


NAPOMENA: Deklaracija o poreklu robe biće istaknuta na proizvodu.

Informacije

Komentari

Da li imate, ili ste koristili ovaj proizvod?
Postavite komentar