Čips od francuskog hrasta za barikiranje rakije i vina FO MT +1kg
Описание
Čips FO MT+ (FO=French Oak-francuski hrast, MT+ = medium toast jače nagoreo)
Oakscan® selekcija drveta sa umerenim nivoom elagitanina, za maksimalnu aromatsku ekspresiju i slatkoću bez uticaja na strukturu.
Tipični sortni aromatski izražaji zavise od porekla hrastovine i načina tostiranja
Ciljevi: prijatije arome na hrastovinu ukoliko je vreme kontakta odgovarajuće, i maksimum slatkoće bez uticaja na samu strukturu vina.
PREPORUČENO DOZIRANJE:
Sortna i kvalitetna bela i roze vina: 1gr/l
Bogata i jaka bela vina: 2gr/l
Lagana i voćna crvena vina: 3gr/l
Jaka i puna crvena vina: 4gr/l
Slatka i likerska vina: 4gr/l
Žestoka pića: 4gr/l
NAŠI SAVETI:
Siguran način doziranja je da se 1kg čipsa ili kocki ekstrahuje u 5 ili 10 litara rakije pa se kasnije (posle mesec-dva) taj estrakt raspodeli (probanjem) na određenu količinu rakije. Na taj način se ne može pogrešiti a dozu određuje kupac...
Uputstvo za upotrebu:
Bela vina - Od početka prve fermentacije u cilju dobijanja dobro integrisanog mirisa na hrast i voće.
Crvena vina - Granulat staviti u tank u isto vreme kada i grožđe. Čips, pre malolaktičke fermentacije ili na početku odležavanja u cilju
isticanja aroma i maksimalne integracije tanina.
Preporučena temperatura odležavanja: 15°C minimum uz striktan nadzor mikrobioloških uslova.
Montaža: preporučuje se da se vrećice sa čipsom okače opterećene da vise na polovini visine tanka.
Preporučeno trajanje kontakta: minimum 1 meseca, uz monitoring degustacijom.
Proizvođač: Francuska, EU
NAPOMENA: Deklaracija o poreklu robe biće istaknuta na proizvodu.