Kvasac univerzalni VINOFERM Basic bayanus 500gr
Описание
NEUTRALAN KVASAC ZA VINO I RAKIJU
Saccharomyces cerevisiae sp. bayanus
Vinoferm basic bayanus je kvasac selekcionisan za proizvodnju kvalitetnih suvih belih vina i voćnih rakija. Veoma je koristan kod otežane fermentacije i zbog neutralnosti soja koristan kod vrenja voća svih sorti.
UPUTSTVO ZA UPOTREBU:
Doziranje: 25g/100L, kod otežanih fermentacija i do 50g/100L ( 500g kvasca dovoljno je za 2 tone voća)
Način upotrebe: Razmutiti kvasac u blago toploj vodi (35-40°C) u odnosu 1:10, promešati, ostaviti 15min, u to dodati istu količinu šire ili isceđenog voća i opet promešati snažno, ostaviti još 15min i sve dodati u masu za tretiranje uz mešanje. Voditi računa da razlika temperature vode sa kvascem i šire tj. kljuka ne bude veća od 10°C da bi se izbegao termički šok kvasca.
Čuvati na suvom i hladnom mestu.
Vrsta proizvoda za koji je namenjen | Belo grožđe, Crno grožđe, Voće |
Namenjeno za proizvod | Vino, Rakija |
Vrsta proizvoda | Vinski kvasac |
Sastav | Saccharomyces cerevisiae spp. bayanus |
Težina pakovanja | 500 gr |
Zemlja porekla | Italija |
NAPOMENA: Deklaracija o poreklu robe biće istaknuta na proizvodu.