Sumporasta kiselina SUMPOVIN 1L
Opis
SUMPORASTA KISELINA H2SO3 (5-6%)
Jedno od najstarijih sredstava koje se primenjuje u proizvodnji i nezi vina je sumporasta kiselina H2SO3.
Sumporasta kiselina SUMPOVIN omogućava lakši i jednostavniji rad u podrumarstvu čime se postiže vrhunski kvalitet vina koja se njom tretiraju.
PRIMENA:
-sumporenje mošta i vina
-mokro konzerviranje drvenih bačvi (uspešno skidanje vinskog kamenca)
-konzerviranje voća i povrća
-sterilizacija staklenih, INOX i PVC posuda i cevi u domaćinstvu i industriji
SUMPORENJE MOŠTA I VINA
Sumporenjem ubrzavamo taloženje različitih nečistoća koje nepovoljno utiču na kvalitet vina. To su čestice zemlje, lišća, plesni, ostaci sredstava za prskanje, itd. Sumporenje potiskuje, odnosno onemogućuje rad i razvoj nekih mikroorganizma, prvenstveno bakterija i divljih kvasaca, koji se nalaze na bobicama grožđa, na vinskom suđu, a nakon muljanja i gnječenja, dospevaju u mošt, u kojem se razmnožavaju. Naime, divlji sojevi kvasaca često ne mogu da sprovode vrenje na niskim temperaturama, ili onda kad je prisutna veća koncentracija sumpornog dioksida. Zato se mnogim vinogradarima često u praksi događa da se vrenje mošta u posudama zaustavi, a mnogo ga je teško ponovno pokrenuti.
Količina SUMPOVINA koju treba dodati u mošt, zavisi od zdrastvenog stanja grožđa, sastava mošta i njegove temperature.
DOZIRANJE : zdravo grožđe...........1dcl, pretežno zdravo grožđe..............1,5dcl, pretežno nezdravo grožđe...........2,5dcl.
NAPOMENA: Deklaracija o poreklu robe biće istaknuta na proizvodu.