Sač gusani 40 cm sa poklopčićem

Sebastijan
9.774,00  RSD (sa PDV-om)
Troškovi isporuke nisu uključeni. Cenu dostave određuje Bex Kurirska Služba na osnovu težine.
Sebastijan
Kod proizvoda - SKU SE4602059
Na zalihama

Opis

Sač gusani ( tučani ) - Peka gusana ( tučana ) pripada tradicionalnoj kuhinji u skoro celoj bivšoj državi. Tučani sač ili gusani sač je najčešći i preporučuje se čak i za početnike. Sač dimenzije od 40 cm je za 8 - 10 osoba. Hrana pripremljena ispod sača je je možda i najukusnije spremljna hrana, jer se istovremeno peče i dinsta u svojim sopstvenim sokovima od puno raznog povrća i mesa. 

Uputstvo za upotrebu sača:

U saču prokuhati jednom vodu i prosuti, sač je spreman za upotrebu. Vatra tj. žar kod gusanog sača se stavlja oko tepsije i na obod od poklopca, ne stavlja se tepsija direktno na žar. Ako ste u prirodi, najbolje je od cigala par komada napraviti ložište, da sač i žar ipak stoji na ciglama a ne direktno na zemlji. Zemlja odvlači temperaturu a i priroda ostaje sačuvana i sigurna. Gus ili tuč je jako dobar provodnik temperature i ravnomerno se zagreva, tako da tepsiju nema potrebe stavljati direktno na žar da ne zagori hrana. Dok vatru pripremate na ciglama ili u svom ložištu, podloga za sač ( tepsiju sača ) je već ugrejana od temperature žara, taj žar samo razmaknete i stavite tepsiju u sredinu. Posle pečenja specijaliteta ispod sača, unutrašnji deo tepsije sača i poklopca kada operete, dobro posušite krpom da ne ostane ni kap vode, onda dobro namastite ili nauljite tepsiju i poklopac i ostavite tako do sledeće upotrebe.

NAPOMENA: Sač sa poklopčićem podrazumeva da se sač može otvoriti i na gornji mali poklopčić na vrhu poklopca sača, a može da se otvara i kompletna gornja polovina sača. Ovaj sač se preporučuje za početnike, kada niste sigurni u pripremu i vatru, pa možete više puta otvoriti mali poklopčić da dolijete vodu ili da vidite jelo kako se krčka.


Dimenzija sača: fi 40 cm

Dimenzije paketa: 41x41x22 cm

Dubina tepsije: 6 cm

Visina kompletnog sača: 20 cm

Težina sača: 17 kg

Sač je sa poklopčićem na sredini poklopca sača.

Sač ima svoje originalno pakovanje, kutiju.

Još o ovom proizvodu: Magazin Vikendica
NAPOMENA: Deklaracija o poreklu robe biće istaknuta na proizvodu.

Komentari

Da li imate, ili ste koristili ovaj proizvod?
Postavite komentar
O
Osman
24 feb 2016
Poštovanje
Želio bi naručiti jedan sac sa malim i velikim poklopcem s tim sto ja živim u danskoj pa me interesuje kolika je cijena så postarinom i kako se vrši uplata ,da li ima garanciju i uput kako se koristi i održava
Lp
Z
Zuzana Tomic
30 jul 2015
Postovani,
Interesuje nas sac velicine 40 cm, ako ima veci moze i veci.
Dali imate na stanju i dali moze placanje preko racuna.

S postovanjem,
Promont group doo, Novi Sad, Privrednikova 4b 021 443-195
V
Vremejenovac.rs
30 jul 2015
Moze placanje preko racuna, mi smo u PDV-u. Imamo i vece od 40 cm (50, 60...)