021447799, mts 0665447799 Viber i WhatsApp  |  Najčešće postavljana pitanja  |  Kontaktirajte nas

Prijavite se  |  Registrujte se  |  Porudžbine

  
  
  
  
 Slika KVASAC LALVIN EC 1118 za penušava vina 500gr

 
 
Pin It


KVASAC LALVIN EC 1118 za penušava vina 500gr

SKU: SA31829

Cena: 4.680 din

Na zalihama

Cena sa porezom, Troškovi isporuke nisu uključeni. Cenu dostave određuje City Expresss na osnovu težine.

Originalni ‘’Prise de Mousse’’ je Lalvin EC 1118, dobar za fermentaciju u buretu. Fermentira uporno na niskim temperaturama i taloži se u kompaktan talog. U nedostatku hrane za kvasce EC 1118 proizvodi mnogo SO2 (do 30 ppm-30 milionitih delova zapremine) i može ometati malolaktičku fermentaciju. Klasifikovan je kao Saccharomyces cerevisiae bayanus.

Kvasac EC 1118 selekcionisan je u pokrajini Champagne, zbog svojih odličnih svojstava za proizvodnju baznih vina za penušava vina, kao i za proizvodnju penušavih vina.

Koristi se i za rakiju od dunje.

Priprema kvasca za upotrebu:
1. KORAK: kvasac potopiti u toploj vodi zagrejanoj na 38°C i temeljno ali nežno promešati. Odnos količine kvasca i vode za rehidraciju je 1:10 (jedan deo kvasca 10 delova vode)
2.KORAK: sačekati da se kvasac rehidrira 15 do 20 minuta ne duže. Kvasac se ne sme držati neupotrebljen u vodi za rehidraciju duže od 40 minuta.
3.KORAK: Posle 15-20 minuta držanja kvasca u toploj vodi sipati kvasac na dno posude u kojoj će fermentisati voće i odmah odozgo sipati pripremljeno voće. Kvasac ne sme ostati nenaliven duže od 15-tak minuta jer će početi da se degradira i deaktivira. Voćni kljuk ne sme biti hladniji od kvasca u momentu međusobnog kontakta od 10°C. Bitno je da u momentu prvog kontakta kvasca i voća temperatura voća ne bude manja od 18°C do 25°C radi uspešnog starta fermentacije i izbegavanja temperaturnog ’’šoka’’ kod kvasca koji može dovesti do vrlo sporog i odloženog starta fermentacije. Doziranje 25-40gr/100L.

021447799, mts 0665447799 Viber i WhatsApp - Za dodatne informacije
Svaki dan, 08:00-18:00

 


Informacije o proizvodu


Kategorija: Ostali enološki program

Težina proizvoda: 0.50 kg.

Kod proizvoda (SKU): SA31829



Slični proizvodi


Originalni ‘’Prise de Mousse’’ je Lalvin EC 1118,...
1.380 din
Koristi se za Chardonnay, Sauvignon blanc, Chenin blanc, Colombard and...
1.320 din
Koristi se za Chardonnay, Sauvignon blanc, Chenin blanc, Colombard and...
4.752 din
  
  

  

Brendovi

  

  
  


  

Iskustva korisnika

 

Svaka čast. Opravdali ste naziv svoje prodavnice. Dobila sam saksije skoro u roku od 24h, a i sa cenom sam zadovoljna. Preporučiću vas....

Andrijana Žigić

Pogledajte ostala iskustva korisnika
 
  


  
  
  
   
 
Informacije
O nama
Uslovi korišćenja
Politika Privatnosti
Iskustva korisnika
 
Plaćanje i isporuka
Cenovnik dostave
Korpa
Načini plaćanja
Isporuka i povraćaj
 
Podrška
Kontaktirajte nas
Najčešće postavljana pitanja
Mapa sajta
Reklamacije
 
Nalog korisnika
Registrujte se
Zaboravili ste lozinku
Porudžbine
Favourite products
Online E-commerce Rešenje ShopMania Biz
Prijavite zloupotrebu
VJN 
Bele Njive 5, Novi Sad, Juznobacki 
Telefon: 021447799, Telenor 0665447799 
Email: info@vremejenovac.rs 
Matični broj firme: 63614530 
PIB (poreski identifikacioni broj): 108668720
 
 
 
  
 
 
 Magazin Vikendica