Sač gusani 50 cm - emajliran iznutra
Description
Sač gusani ( tučani sač ) - Peka gusana ( tučana peka ) pripada tradicionalnoj kuhinji u skoro celoj bivšoj državi. Tučani sač ili gusani sač je najčešći i preporučuje se čak i za početnike. Sač dimenzije od 50 cm je za 10 - 14 osoba. Hrana pripremljena ispod sača je je možda i najukusnije spremljna hrana, jer se istovremeno peče i dinsta u svojim sopstvenim sokovima od puno raznog povrća i mesa.
Uputstvo za upotrebu sača:
U saču prokuhati jednom vodu i prosuti, sač je spreman za upotrebu. Vatra tj. žar kod gusanog sača se stavlja oko tepsije i na obod od poklopca, ne stavlja se tepsija direktno na žar. Ako ste u prirodi, najbolje je od cigala par komada napraviti ložište, da sač i žar ipak stoji na ciglama a ne direktno na zemlji. Zemlja odvlači temperaturu a i priroda ostaje sačuvana i sigurna. Gus ili tuč je jako dobar provodnik temperature i ravnomerno se zagreva, tako da tepsiju nema potrebe stavljati direktno na žar da ne zagori hrana. Dok vatru pripremate na ciglama ili u svom ložištu, podloga za sač ( tepsiju sača ) je već ugrejana od temperature žara, taj žar samo razmaknete i stavite tepsiju u sredinu. Posle pečenja specijaliteta ispod sača, unutrašnji deo tepsije sača i poklopca kada operete, dobro posušite krpom da ne ostane ni kap vode, onda dobro namastite ili nauljite tepsiju i poklopac i ostavite tako do sledeće upotrebe.
Pogledajte uputstvo za upotrebu i održavanje ovde.
NAPOMENA: Sač sa podizačem podrazumeva da se kompletna gornja polovina sača (poklopac) otvara sa lopaticom koja ima kuku na sebi. Uz ovu vrstu sača se ne dobija lopatica za podizanje - možete je poručiti posebno: Lopatica Podizačč MAXI
Dimenzija sača: fi 50 cm
Dimenzija kutije: 50x50x31 cm
Dubina tepsije: 6 cm
Visina kompletnog sača: 22 cm
Težina sača: 25 kg
Sač ima svoje originalno pakovanje, kutiju.
Još o ovom proizvodu: Magazin Vikendica
NAPOMENA: Deklaracija o poreklu robe biće istaknuta na proizvodu.