Kvasac univerzalni VINOFERM Basic bayanus 50gr

RSD 510.00 (VAT included)
Troškovi isporuke nisu uključeni. Cenu dostave određuje Bex Kurirska Služba na osnovu težine.
Product code - SKU SA58168

Description

NEUTRALAN KVASAC ZA VINO I RAKIJU
Saccharomyces cerevisiae sp. bayanus


Vinoferm basic bayanus je kvasac selekcionisan za proizvodnju kvalitetnih suvih belih vina i voćnih rakija. Veoma je koristan kod otežane fermentacije i zbog neutralnosti soja koristan kod vrenja voća svih sorti.


UPUTSTVO ZA UPOTREBU:
Doziranje: 25g/100L, kod otežanih fermentacija i do 50g/100L ( 50g kvasca dovoljno je za 200kg voća)

Način upotrebe: Razmutiti kvasac u blago toploj vodi (35-40°C) u odnosu 1:10, promešati, ostaviti 15min, u to dodati istu količinu šire ili isceđenog voća i opet promešati snažno, ostaviti još 15min i sve dodati u masu za tretiranje uz mešanje. Voditi računa da razlika temperature vode sa kvascem i šire tj kljuka ne bude veća od 10°C da bi se izbegao termički šok kvasca.

Čuvati na suvom i hladnom mestu.

Vrsta proizvoda za koji je namenjen Voće, Belo grožđe, Crno grožđe
Namenjeno za proizvod Vino, Rakija
Vrsta proizvoda Vinski kvasac
Sastav Saccharomyces cerevisiae spp. bayanus
Težina pakovanja 10 gr
Zemlja porekla Italija


NAPOMENA: Deklaracija o poreklu robe biće istaknuta na proizvodu.

What customers are saying

Do you own or have used the product?
Post review